1 dal biberiye, ince doğranmış
3 dal taze kekik, ince doğranmış
1 avuç maydanoz, ince doğranmış
1 adet taze soğan, ince doğranmış
6-7 adet küçük patates, soyulmuş ve rendelenmiş
2 yumurta
2 diş sarımsak, rendelenmiş
1 yemek kaşığı un
Tuz
1 çimdik Karabiber
2 çimdik Pul biber
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Geniş bir kâseye biberiyeyi, kekiği, maydanozu, taze soğanı ekleyin. Patateslerin suyunu iyice sıkıp otların üzerine ekleyin. Yumurtaları kâsenin içerisine kırın. Sarımsağı, unu, tuzu ve pul biberi ekleyip malzemeleri kaşık yardımı ile homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
Tencerenin tabanında 1 parmak kalınlığında olacak şekilde ayçiçek yağını ekleyin ve ısıtın. Yağın ısındığını anlamak için içerisine bir çimdik un atın. Eğer kızarmaya başlıyorsa yağ hazır demektir.
Hazırladığınız harçtan1 dolu yemek kaşığı alın ve başka kaşık yardımıyla üzerine bastırın, fazla suyunu kaseye akıtın ve yağa yavaşça bırakın. İki tarafı da altın rengi oluncaya dek yağda kızartın. Kızarmış patates mücverlerini havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alın ve ılındıktan sonra servis edin.