1 adet iri ve olgun şeftali, küçük küpler halinde doğranmış
3 yemek kaşığı yulaf unu, rondodan çekilmiş
1 silme tatlı kaşığı yulaf kepeği
1 çay kaşığı tereyağı
1 kibrit kutusu tuzu alınmış beyaz peynir, çatalla ezilmiş
1 çimdik tarçın
1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Bir tavaya şeftaliyi, yulaf ununu, yulaf kepeğini ve tarçını ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tüm karışımı devamlı karıştırarak suyunu çekene dek pişirin ve ocaktan alın.
Üzerine tereyağını, pekmezi, beyaz peyniri ekleyin ve peynir içinde eriyene dek karıştırın. Bu aşamada istenilen kıvamı yakalamak için anne sütü veya formül mama ekleyebilirsiniz. Şeftalili ve yulaflı muhallebiyi servis kâselerine paylaştırın ve ılındıktan sonra servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi 6. ayda bebeklerinizin menüsüne ekleyebilirsiniz. Şeftali, A ve C vitamini içeren; bebeklerin kolay kabul ettiği, tatlı bir besindir. Taze şeftalili muhallebi, 6. ay ve sonrasında tüm çocukların ara öğünlerde tüketebilecekleri lezzetli ve doyurucu bir tatlı.