MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1200 gr kemikli dana kaburga
1 büyük soğan, orta kalınlıkta dilimlenmiş
4 diş sarımsak, soyulmuş
4 dal taze kekik
1 dal biberiye
600 g yazın konserve hazırlanmış domates, küp küp doğranmış
600 ml dana kemik suyu
Tuz&Karabiber
4 adet hamburger ekmeği

Yanında servis için;
Turşu

YAPILIŞI

Döküm tencereyi orta yüksek ateşte iyice ısıtın. Kaburgaların üzerine zeytinyağını göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin ve elinizle ovub. Isınan tencereye kaburgaları aralıklarla ekleyin ve her tarafı iyice kızarıncaya dek çevirerek pişirin ve ardından bir tabağa çıkartın. Aynı tencereye soğan, sarımsak, kekik ve biberiye ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar bir dakika daha pişirmeye devam edin. Üzerine domatesleri ekleyin ve 1 dakika pişirin. Dana kemik suyunu da ekleyin ve mühürlenmiş olan etleri tencerenin içerisine geri koyun. Yemeğin suyunu kaynatın ve göz kararı tuz, karabiberi ekleyin. Ocakta kapağı kapalı olarak 3 saat kadar kemikten ayrılıp, lime lime olana dek pişirin. Döküm tencere kullanmıyorsanız hepsini fırın kabına alıp üzerini kapatıp 3 saat kadar 165 derecelik fırında pişirmeye devam edebilirsiniz. Pişme esnasında her saat başı yemeğin suyunu kontrol edin. Eğer fazla azalmışsa içerisine bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyin. Pişen ve suyunu çeken kaburgaları tencereden çıkartın. Eti çatal yardımı tiftik olacak şekilde parçalayın. Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını sosa yatırın ve 1 dakika bekletin. Hazırlamış olduğunuz hamburger ekmeğinin içine bolca kuzu eti ve sos koyun. Yanında turşu ile sıcak olarak servis edin.