2 adet patates, soyulmuş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
2 dal taze kekik
Tuz
2 adet iri boy yumurta
2 yemek kaşığı toz parmesan
2 çimdik trüf aromalı tuz
Fırını 195 dereceye ayarlayın
Patatesleri, parmak patates şeklinde doğrayın ve soğuk su ile yıkayıp 10 dakika bekletin. Patatesleri bir tencereye alın, üzerine su ve tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra 3 dakika daha patatesleri suda pişin. Sonra suyu süzün ve iyice kurulayın.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine patatesleri ekleyin ve üzerine zeytinyağını gezdirin, biberiye, kekik, tuz, karabiberi de ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Fırında altın rengi olana dek pişirin.
Yumurtaları üzerini geçecek kadar soğuk su dolu bir sos tavasına alın kaynatın. Su kaynadıktan sonra 3 dakika daha tutun. Sonra sudan çıkartın ve soğuk suda 1 dakika kadar bekletin. Sıcak patatesleri bir tabağa alın, üzerine parmesan ekleyin ve karıştırın.
Yumurtayı soyun ve patateslerin üzerine ekleyin. En üste trüflü tuz serperek servis edin.