MALZEMELER

1+1/4 su bardağı yulaf
1 adet büyük boy olgun muz, çatalla ezilmilş
3 adet elma, soyulmuş elma, rendelenmiş
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 adet vanilya, iç taneleri
2 çimdik toz zencefil
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/4 su bardağı doğal tatlandırıcı( bal, akçağaç şurubu, elma şurubu veya hindistancevizi şekeri)
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı kuruyemiş ve kuru meyve karışımı, küçük doğranmış

YAPILIŞ

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tüm malzemeleri geniş bir kasede homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Bu aşamada arzu ederseniz ve alerjiniz yoksa besleyiciliğini arttırmak için 1 yumurta da ekleyebilirsiniz. 2 adet tepsiye yağlı kağıt serin.

Bir tepeleme tatlı kaşığı kurabiye hamurunu iki kaşık yardımı ile tepsiye koyun ve tam bir yuvarlak olacak şekilde gerekirse kenarlarını düzeltin. Hamur bitene dek kurabiye hamurunu aralıklarla tepsilere dizin.

Fırına verin ve 25 dakika kadar pişirin. Bir spatula ile diğer taraflarını çevirin ve biraz daha sertleşmeleri için fırını 160 derece ayarlayıp 15 dakika daha pişirin. Sonuçta oldukça yumuşak kurabiyeler elde edeceksiniz. Hemen servis edin.