12 Dilim
60 g fındık (tuzsuz)
60 g badem (isterseniz tuzlu kullanabilirsiniz)
180 g krema
100 g şeker
250 g çikolata (yüzde 70 kakao oranında) (80 g’ını isteyen sütlü kullanabilir)
30 g kakao
60 g tereyağı
1 paket 175 g beyaz biskuvi
1 paket 110 g beyaz kremalı kakaolu biskuvi
120 g donmuş vişne (çözülmesini bekle ve iyice kurula suyu olmayacak)
Üzeri için :
1/2 paket beyaz biskuvi, rondodan geçirilmiş
Fındık ve bademi (tuzsuzsa) 3 dakika kadar bir tavada kavurun ve kenara alın. Krema ve şekeri bir sos tavasına alın ve kısık ateşte şekeri 1-2 dakika kadar aralıklı karıştırarak eritin. Çikolata ve kakaoyu ekleyin ve çikolata eriyene dek karıştırın. Ocağı kapatın tereyağını ekleyin ve karıştırın. Beyaz bisküvileri bıçakla dörde bölün. Kremalı olanları da üçe. Büyük bir kaseye bisküvileri, bademi, fındığı ve vişneyi ekleyip karıştırın. Üzerine sıvı karışımı döküp tamamen kaplanana dek karıştırın. İçerisine streç film serdiğiniz bir baton kek kalıbına karışımı yayın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra sertleşmişse kalıptan çıkartın. (Ben 30 dakika buzluk 1 saat buzdolabında beklettim) Her yerini bisküvi kırıntısı ile kaplayıp servis edin.