MALZEMELER

1 avuç maydanoz
10 adet frenk soğanı
1 büyük avuç bebek ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yumurta
Tuz&Karabiber
1 çimdik muskat
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çatalla ezilmiş lor peyniri ve beyaz peynir karışımı
Üzerine;
1 avokado, ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş
Yarım limon suyu
2 çimdik tuz
2 çimdik çörek otu
2 tatlı kaşığı lor peyniri
10 adet reyhan yaprağı

YAPILIŞ

Maydanoz, frenk soğanı, bebek ıspanak ve zeytinyağını rondodan püre kıvamına gelene dek çekin. İçerisine yumurtaları, göz kararı tuz ve karabiberi, muskatı ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek 30 saniye kadar daha rondodan çekin.

İki adet orta boy tavayı orta ateşte 15 saniye kadar ısıtın ve yağları ekleyip 10 saniye de yağları ısıtın. Yumurtalı karışımı iki tavaya eşit olarak dökün ve ocağın altını kısın. Üzerlerine peynir karışımını serpiştirin. İçi neredeyse tamamen katışmaya başladığında omletleri ortadan ikiye katlayın ve sunum tabaklarına alın.

Yarım avokado dilimlerinin üzerine limon suyunu sıkın, tuzu serpin ve çörek otunu gezdirin. Omletlerin üzerine yerleştirin. Lor ve reyhan yaprakları ile süsledikten sonra servis edin.