150 g şekersiz (pürüzsüz) yer fıstık ezmesi (ben kitabımdan kendi yaptığımı kullandım)
100 g bal
20 g Hindistan cevizi yağı
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
90 g yulaf ezmesi
60 çiğ karabuğday (veya aynı miktarda yulaf)
60 badem, tercihen kavrulmuş
10 g chia tohumu
40 g aycekirdeği
40 g kabak çekirdeği
Yer fıstık ezmesini, balı, Hindistan cevizi yağını, tarçını ve tuzu iyice karıştırın. Tüm kuru malzemeleri üzerine ekleyip tekrar karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve karışımın tamamını tepsiye koyup kaşığın arkasıyla iyice bastırarak yayın. Önceden ısınmış 160 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartınca ılınması için bekleyin. Ilınınca arzu ettiğiniz şekilde bıçakla keserek porsiyonlayın, keserken çok dikkatli ve yavaş olun ki parçalanmasın. Buzdolabında 30 dakika kadar sertleşmesi için bekletin ve ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kaba alın.