MALZEMELER

350 gr erimiş çikolata, %70 kakao oranlı
170 gr şeker
80 gr tereyağı
3 yumurta
1 çimdik tuz
35 gr un
Yarım paket kabartma tozu
100 gr yer fıstığı
100 gr beyaz damla çikolata
100 gr damla sütlü çikolata
Üzeri için;
Deniz tuzu

YAPILIŞ

Fırını 175 dereceye ayarlayın

Bir tavada çikolatayı aralıklarla karıştırarak benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra soğuması için bir kaç dakika kaseyi kenara alın.

Tereyağı ve şekeri set üstü mikserin palet aparatı ile orta hızda 2 dakika kadar tereyağı hafifçe kabarıncaya dek çırpın. Karışıma yumurtaları, sonrasına erimiş olan çikolatayı ekleyin ve tekrar orta devirde homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın.

Un, kabartma tozu, tuzu ayrı bir kaba eleyin ve çikolatalı olan karışıma bir yandan makine çalışırken ekleyin.

Çikolata damlaları ve yerfıstığını da ekleyin ve son bir kez karıştırın. Üzerini streç filmle kapayın ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Kurabiye hamuruna iri toplar halinde şekil verin ve porsiyonlayın.

Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye araları en az dörder santim boş kalacak şekilde dizin ve fırında üzeri çatlayana kadar 10-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.