MALZEMELER

8 adet girit kabağı
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan, küp doğranmış
1 adet kırmızı tatlı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı firik bulguru, yıkanmış ve ayıklanmış
2su bardağı kaynar su
Yarım demet dereotu
Karabiber
12 adet yeşil domates, dörde bölünmüş

YAPILIŞ

Kabakların tepesini 1 cm kalınlığında kesip daha sonra kullanmak için kenara alın. Kabakların iç kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımı ile kabağın dışına zarar vermeyecek şekilde oyun.

Kabakların içlerine az miktarda tuz serpin. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ekleyin yağ ısındığında soğanı ekleyin ve aralıklarla karıştırarak soğanlar saydamlaşınca biberi ekleyin 2 dakika kadar yumuşayıncaya dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Kokusu çıkıncaya dek 2-3 dakika kadar devamlı karıştırarak pişirin.

Malzemelerin üzerine firik bulgurunu ve suyun 1bucuk bardağını ekleyin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın. Suyu kaynadıktan sonra altını kısın. Dereotunu da ekleyip karıştırın. Suyunu tamamen çekinceye dek pişirin.

Hala tam pişmemiş olan firik bulgurunu kabakların içine bir yemek kaşığı yardımı ile doldurun. Üzerilerine kapaklarını kapatın. Geri kalan yarım bardak suyu tencerenin içine dökün. Suyu döktükten sonra kabakların arasında boş kalan kısımlara domatesleri doldurun kapağını kapatın.

Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklasik20-25 dakika kabaklara dokunduğunuzda yumuşadığını hissedene kadar pişirin altını kapatın ve servis edin.