Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 ceviz, rendelenmiş
1 kabak, rendelenmiş
1 havuç, rendelenmiş
2 parça dereotu, ince doğranmış
1 parça taze soğan, ince doğranmış
Tuz
Karabiber
Bir çimdik pul biber
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 parça dil peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Bir kapta süt ile yumurta çırpın, içerisine yulaf kepeğini ve rendelenmiş cevizi ekleyin. Sıvı karışımı, hazırlamış olduğunuz sebzelerle karıştırın.
Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi ve peynirleri ekleyin ve karıştırın. Bir fırın kabını sıvıyağ ile yağlayın. Mücver harcını ekleyin.
Fırında 20-25 dakika kadar, üzeri kızarıncaya dek pişirin ve servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi baharatsız ve cevizsiz şekli ile bebeklerinize 8. ay, baharatlı ve cevizli hali ile ise bir yaşından sonra verebilirsiniz.
Lor peyniri de içeren bu mücver bebeğinizin kalsiyum ihtiyacına da destek olacaktır. Mücver, uygun boyutlarda kesildiğinde iyi bir parmak gıdadır.
Erişkin tipi beslenmeye rahat geçiş ve bebeğinizi kendi kendine yemeye teşvik etme açısından, bebeklerinizi 8. ay civarında parmak besinlerle tanıştırmanızı öneriyorum.