24 Adet Orta Boy
50 g tereyağı, erimiş
500 g yoğurt (sulu olmayan yerinden alınmış)
100 g sıvıyağ (ben 50 zeytinyağı, 50 ayçiçekyağı kullandım)
10 g tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
530 g tam buğday un
İçi için:
1/2 demet dereotu, ince doğranmış
15-20 adet taze nane yaprağı, ince doğranmış
1/4 demet maydanoz
2 büyük avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Sıvıyağ veya yumurta sarısı
Çekirdek, baharat, çörekotu, susam vb
Fırını 180 dereceye ısıtın. Tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, tuz, şeker, kabartma tozu ve unu bir kaseye alın ve homojen bir kıvam alana dek 2 dakika kadar yoğurun. İçerisine otları ve kaşar peynirini ekleyin. Tekrar yoğurarak karıştırın. Hamuru önce dörde sonra her parçayı 6’ya bölün. Yuvarlayın ve üzerlerine sıvıyağ veya yumurta sarısı sürüp arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyin. Üzeri ve altı kızarana dek fan ayarında 25-28 dakika kadar pişirin.