MALZEMELER

600 ml su
2 dal taze kekik
200 gr polenta
4 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr ricotta peyniri
100 gr toz parmesan peyniri
4 yumurta
2 çimdik pul biber

YAPILIŞ

Fırını 170 dereceye ayarlayın

Bir tavaya ölçülmüş olan suyu ekleyin, kekiği içerisine atın kaynama noktasına gelince polentayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. 15 dakika kısık ateşte aralıklarla karıştırılarak pişirin. Altını kapatın, içerisine krema, tereyağı, ricotta ve parmesan peynirini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın.

Altı düz döküm bir tavayı ocakta ısıtın. Polentayı içerisine ekleyin ve tahta kaşıkla 4 adet yuvarlak boşluk yapın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Her yumurtanın üzerine tuz, karabiber, pul biber ve taze kekik ekleyin. Tüm malzemenin üzerine de ekstra parmesan peyniri serpin.

Fırında arzu edilen yumurta pişmişlik oranına göre 10-15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.