MALZEMELER

4 adet yumurta
2 avuç maydanoz yaprağı, ince doğranmış
2 yemek kaşığı manda yoğurdu
2 tatlı kaşığı light mayonez
2 çimdik toz paprika
Göz kararı tuz ve karabiber
4 dilim cevizli ve zeytinli ekmek
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
12-16 adet körpe roka
6 büyük dilim hindi füme
4 adet mini turşu biber

YAPILIŞ

Yumurtaları bir sos tavasına koyun ve üzerlerini geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. Yüksek ateşte suyu kaynatın. Su kaynayınca altını orta ateşe alın ve 9-10 dakika kadar pişirin ve suyunu süzün. Üzerlerine soğuk su döküp 2 dakika kadar bu suda bekletin.

Sudan çıkartıp yumurtaları soyun ve küçük küplere bölüp bir kaseye alın. Üzerine maydanozu, yoğurdu, light mayonezi, paprikayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve bir kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.

Ekmeklerin üzerine zeytinyağını gezdirin ve bir tost makinesinde veya ızgara tavada iki tarafları da kızarıncaya dek 3-4 dakika kadar pişirin.

Ekmeklerin 2 tanesinin üzerine roka yapraklarını paylaştırın. Yumurtalı karışımı rokaların üzerine eşit bir kat olacak şekilde yayın. Her birin üzerine 3’er adet hindi füme dizin ve diğer 2 parça ekmeği kapatın. Her birinin üzerine birer kürdan batırın ve her kürdana 2’şer turşu biber geçirin. Hemen servis edin.