115 g tereyağı, oda sıcaklığında
200 g esmer şeker
1 adet orta boy yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1/2 vanilya çubuğunun iç taneleri
4 yemek kaşığı süt
200 ml krema veya 170 ml krema + 30 ml hindistancevizi sütü
100 g un
50 g kakao
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
40 g toz Hindistan cevizi
Süslemek için:
6-8 adet çilek
1 tatlı kaşığı toz Hindistan cevizi
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Tereyağını ve esmer şekeri mikserde iyice kabarana dek 2-3 dakika boyunca orta-yüksek ayarda çırpın. Yumurtayı ekleyin ve 1-2 dakika daha orta-yüksek ayarda çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü veya vanilya çubuğu tanelerini, sütü, kremayı ve kullanıyorsanız Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene dek karıştırın.
Unu, kakaoyu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Mikser düşük ayarda çalışırken kuru malzemeyi ekleyin. Sadece malzeme karışıncaya dek 1 dakika kadar karıştırın ve makineyi durdurun. Toz Hindistan cevizini ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. 26*12 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kek kalıbı tereyağlayın veya içerisine yağlı kağıt yayın.
Keki fırına verin ve içerisine bir kürdan batırdığınızda temiz çıkana dek 60-70 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince kabından çıkartın ve 1 saat kadar dinlendirin. Çok yumuşak bir kek olduğundan keserken bastırmamaya özen gösterin.