Omlet için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet fırınlanmış patates, küçük küplere bölünmüş
5 adet orta boy organik yumurta
2 yemek kaşığı küp doğranmış kaşar peyniri
1 avuç maydanoz, küçük doğranmış
1 silme tatlı kaşığı paprika
2 çimdik pul biber
Tuz&Karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
Avokado için:
1 adet avokado
1/2 limon suyu
2 çimdik maldon tuz
2 çimdik pul biber
2 çimdik chia tohumu
Sunum için:
1 dilim kızarmış ekşi maya ekmek, verev olarak ikiye bölünmüş
4 adet çeri domates, ortadan ikiye bölünmüş
2 adet kıl biber
Omleti hazırlamak için ortaya boy bir tavayı orta ateşe alın ve tereyağını ekleyip, eritin. Patatesleri ekleyin ve dışları renkleninceye dek aralıklarla karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
Bu sırada bir kaseye yumurtaları kırın, kaşar peyniri, maydanozu, paprikayı, pul biberi, göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin ve kabarıncaya dek çırpın. Tavaya zeytinyağını ekleyin ve patatesleri karıştırın. Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve katılaşmaya başlayınca altını kısın. Omleti yanlara kaydırarak sıvı olan kısımları tavaya akıtın. Üst kısmı tamamen katılaşana dek kısık ateşte pişirin.Bu sırada avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartın ve dilimleyin. Üzerlerine limon suyunu sıkın, tuzu, pul biberi, chia tohumunu serpin.
Omleti ortadan ikiye bölün ve iki tabağa yerleştirin. Her bir tabağa yarım avokado dilimlerini, ekmeği, domatesi ve ve bir kıl biberi dizin. Omletlerin üzerine susam serptikten sonra hemen servis edin.