MALZEMELER

4 parmak kalınlığında 1adet levrek, kılçıksız ve derisiz
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı rüşeym
1 adet taze soğan, ince doğranmış
2 dal dereotu
2 dal maydanoz
3-4 damla limon suyu
1 adet yumurta, çırpılmış
Yarım kabak rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tatlı pul biber

YAPILIŞ

Levreği kıyma kıvamına gelinceye dek bir bıçakla doğrayın ve geniş bir kâseye alın.

Taze soğanı, kabağı, limon suyunu, dereotunu, maydanozu, buğday ununu, rüşeymi, tatlı pul biberi ve biraz karabiberi ekleyin. Yumurtayı da malzemelerin üzerine ekleyin.

Tüm malzemeyi homojen bir kıvam alıncaya dek yoğurun ve köfte şekli verin. Pişirmeden önce streç filmle üzerini kapatın ve yarım buzdolabında dinlendirin.

Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve köftelerin iki tarafını da 4’er dakika kızarıncaya dek pişirin ve ılındıktan sonra servis edin.