3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, piyazlık doğranmış
2 adet havuç, jülyen doğranmış
2 adet kırmızı kapya biber, jülyen doğranmış
1 paket istiridye mantarı, jülyen doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz ve karabiber
1 çimdik muskat
1/2 çay kaşığı toz paprika
2 çimdik pul biber
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
16-18 parça silor veya yarım yufka
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kasığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı pul biber
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Geniş bir tavayı 2 dakika kadar orta ateşte ısıtın. İçerisine yağı ekleyin ve 20 saniye kadar yağı ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayıncaya dek 1-2 kadar pişirin. Ocağın altını yüksek ateşe alın ve havuçları ekleyin, hafifçe renkleninceye dek 2 dakika kadar pişirin. Biberleri ekleyin ve yumuşayıncaya dek 1-2 dakika kadar pişirmeye devam edin. Mantarları ve 1 diş sarımsağı ekleyin ve mantar kenarlarından renklenmeye başlayıncaya dek 2 daha pişirin.
Göz kararı tuzu, karabiberi ekleyin. Muskatı, paprikayı ve pul biberi ekleyin ve 30 saniye kadar baharatların lezzetinin sebzelere geçmesi için pişirin ve altını kapatın.
Bir sos tavasında tereyağını eritin, zeytinyağını, pul biberi ekleyin ve yağ köpürünceye dek 30 saniye/1 dakika pişirin ve kenara alın.
Sebzeleri 2 sunum tabağına bölüştürün.
Süzme yoğurdu, yoğurdu ve 1 diş sarımsağı bir kâsede kaşık yardımı ile karıştırın ve sebzelerin üzerine paylaştırın.
Yoğurtların üzerine her bir tabağa 8-9 adet silor serpin. Eğer silor bulamazsanız taze yufkayı küçük üçgenler şeklinde kesin ve yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine gelişi güzel yayın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtın fırında altın rengi oluncaya dek 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerlerine hazırladığınız pul biberli sostan dökün ve servis edin.