800 g hamsi, kılçığı temizlenmiş
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
Tuz&Karabiber
4 dal taze kekik yaprakları
1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
24 cm’lik kelepçeli bir fırın kabının altına bir parça yağlı kağıt koyup kelepçesini kapatın. Kağıdın üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı mısır ununu eşit bir kat olarak yayın. Üzerine göz kararı tuz ve karabiber serpin. Limon kabuğunun yarısını ve 2 dal taze kekiğin yapraklarını eşit olarak serpin.
Hamsilerin derileri mısır unlu tabakaya değecek şekilde biri bir diğerinin hafifçe üzerine gelecek şekilde, yanyana dizin. Orta kısmına da hamsileri yine aynı şekilde dizin ve tüm yüzeyini hamsiyle kaplayın.
Bu sefer hamsilerin derileri size bakacak şekilde ikinci sırayı dizin. Üzerlerine kalan mısır ununu, göz kararı tuz ve karabiberi, kalan kekik yapraklarını ve limon kabuklarını eşit bir tabaka olacak şekilde serpin. Fırına verin ve üzerleri hafifçe kızarıncaya dek 15 dakika kadar pişirin. Hemen servis edin.