5 adet pancar, yıkanmış soyulmamış ve uçları kesilmemiş
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
5 dal taze kekik
5 adet sarımsak, bıçakla ezilmiş bütün
1 paket yumuşak keçi peyniri
3 yemek kaşığı çörek otu
3 yemek kaşığı susam
1 paket/25 gr çam fıstık
1+yarım demet roka
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı balzamik sirke
Fırını 190 dereceye ayarlayın.
5 parça kare alüminyum folyo kesin ve her bir folyonun içerisine 1 adet pancar ekleyin. Her pancarın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Göz kararı tuz ve karabiber ekleyin. Sarımsakları ve Kekikleri elinizle kopararak dalı ile birlikte ekleyin. Folyoları sıkıca kapatın ve bir fırın tepsisine dizin. Fırına verin ve yaklaşık bir saat kadar pişirin. Piştiğini anlamak için paketi açın ve pancarı elinizi yakmamaya özen göstererek yanlarından hafifçe sıkın. Yumuşamışsa hazır demektir. Oda sıcaklığında yarım saat kadar soğutun.
Keçi peynirini bir kaseye alın. Göz kararı tuz ve karabiber ekleyin ve çatalla ezin. İki kaseye susamı ve çörek otunu alın. Keçi peynirinden orta boy toplar yapın ve bu kâselere sırayla atıp kaseyi sallayarak malzemeye bulayın. Tüm peynir topları bitene dek bu işleme devam edin.
Düz bir tavada her yani kızarana dek devamlı karıştırarak çam fıstıklarını soteleyin ve soğuması için bir kaseye alın.
Pancarları bıçak yardımı ile soyun ve büyüklüklerine göre 4-6’ya bölün.
Düz bir servis tabağına rokaları yayın. Üzerine peynir toplarını dizin. Pancarları dizin ve çam fıstıklarını serpin. Küçük bir kavanoza zeytinyağını, balzamik sirkeyi ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatıp iyice çalkalayın. Servis etmeden önce salatanın üzerine dökün.