7 yumurta
250 gr şeker
250 gr un
150 gr toz antep fıstığı
Beyaz Çikolatalı Mousse için:
375 gr beyaz çikolata
125 gr krema
2 adet jelatin
375 gr çırpılmış krema
Pasta Yapımı için:
200 gr toz antepfıstığı
200 gr antepfıstığı
700 gr çilek
250 gr beyaz çikolata
Süslemek için:
1 kutu altın çilek
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
8 adet bütün çilek
Antep fıstıklı beyaz çikolata
Fırını 185 dereceye ayarlayın
Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları bir kaseye kırın ve içerisine şeker ekleyin, karıştırın. Karışımı benmariye alın. Hiç durmadan çırpıcı yardımı ile karıştırın. Şeker tamamen eriyene dek karıştırmaya devam edin, şekerin eridiğini anlamak için yumurtadan bir parça alıp iki parmağınızın arasında şeker parçası olup olmadığını kontrol edin. Set üstü miksere çırpma aparatını takın şeker eridikten sonra tüm malzemeyi içine ekleyin. Karışımı tamamen köpük kıvamına gelene dek yüksek ayarda yaklaşık 5-8 dakika kadar karıştırın.
Unu bir kaba eleyin ve antep fıstığı ile karıştırın. Kabarmış olan yumurtayı kuru olan karışımı 3’e bölerek spatula yardımı ile fold ederek ekleyin. Her kuru malzemeyi eklendiğinizde yumurtaların köpüğününün söndürmemesine özen gösterin. Hazırlanan hamuru vakit kaybetmeden 3 adet 21 cm’lik metal halkaya eşit olarak dökün. Fırında 15-20 dakika kadar bir kürdan batırdığınızda kürdan kuru çıkıncaya dek pişirin. Kullanmadan önce fırından çıkmış kekleri tamamen soğutun, bıçak yardımı ile kekleri kalıptan çıkartın.
Beyaz çikolatalı musu hazırlamak için beyaz çikolatayı bıçak yardımı ile incecik doğrayın ve bir kasenin içerisine alın. Kremayı bir sos tavasında kenarlardan kaynama başlayıncaya dek ısıtın ve çikolatanın üzerine dökün. Devamlı karıştırarak çikolatayı eritin. Jelatini soğuk suya koyun ve yumuşaması için bekleyin. Yumuşadığında sudan çıkarıp suyunu sıkın ve çikolatalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın, karışımın soğumasını bekleyin. Kremayı set üstü mikser ile köpük kıvamına gelene dek çırpın ve çikolatalı karışıma 3’e bölerek, 3 seferde kremanın köpüğü söndürmeden ekleyin. Derin bir kaba alın ve üzerine streç film çekin. Buzdolabında en az 2-3 saat sertleşmesi için bekletin.
Kekin ilk katına sıkma poşeti ile musu sıkın, toz fıstık, tane antepfıstığı ve çilek dilimlerini ekleyin, bir kat kek daha ekleyin ve üzerine aynı işlemi tekrar edin. En üst kata son kalan keki ekleyin ve üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleme malzemeleri ile süsleyin. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve servis edin.