1,5 su bardağı irmik
1 dolu avuç tuzsuz badem, gelişi güzel doğranmış
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1 çimdik muskat
1/2 çay kaşığı tarçın
1 vanilya çubuğu, iç taneleri
1/2 portakalın kabuğu, ince rendelenmiş
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı beyaz toz şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
Üzerine
File Antep fıstık veya badem
Arasına
Krokanlı dondurma
İrmiği ve bademleri derinliği olan geniş tabanlı bir tavada veya tencerede altın rengi olana dek ve devamlı karıştırarak orta ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Bu sırada sütü ve suyu bir litreliğe alın. İçerisine zencefil, muskat, tarçın, vanilya ve portakal kabuğunu ekleyin. Arzu edilen renge gelen irmiğe tereyağını ekleyin ve yağı eritip 1 dakika daha kavurun. Beyaz ve esmer şekeri ekleyin. Üzerine yavaşça sütlü karışımı dökün(bu sırada karışım kabarıyor ellerinize dikkat edin) Sıvıyı tamamen çekene dek aralıklarla karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin. Üzerine peçete koyup kapağını kapatın en az 1 saat dinlendirin. Bir kasenin içerisine tabanı kaplayacak kadar irmik ekleyin ve kaşığın arkasıyla bastırın.
Krokanlı dondurmayı ekleyin ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde irmik ekleyip kaşıkla bastırıp üzerini düzleştirin. Bir tabağa ters çevirin ve file antep fıstık veya bademle süsleyip servis edin.