2 adet orta boy havuç, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş
1 adet kırmızı elma, rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş
1 adet yeşil elma, rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş
1 çay kaşığı tarçın
1 vanilya çubuğu, iç taneleri
1/2 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya zeytinyağı)
1/2 su bardağı keçiboynuzu unu
1/2 su bardağı yulaf veya yulaf unu
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı badem sütü (veya inek sütü)
2 adet yumurta, çırpılmış (alerji varsa veya vegansanız 1 olgun ezilmiş muz)
3-4 adet hurma, küçük küplere bölünmüş
Ekstra olarak ekleyebilecekleriniz:
3 yemek kaşığı kakao nibi
1,5 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
İsterseniz 3 yemek kaşığı ceviz veya badem, tuzsuz ve iri doğranmış
Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana dek karıştırın ve bir dolu tatlı kaşığı malzemeden alıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklarla hamuru bırakın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin ve bir spatula yardımı ile kurabiyeleri ters çevirin. Fırını 150 dereceye alın ve 15 dakika daha pişirin. Yumuşak kıvamlı bu kurabiyeleri arzu ederseniz muffin kalıplarında kek gibi de pişirip servis edebilirsiniz.