50 g toz şeker
100 g ayçiçekyağı
200 g tereyağı, oda sıcaklığında
1 adet yumurta, çatalla çırpılmış
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kent boringer toz vanilya
1/2 paket kent boringer salep
1/2 paket kent boringer kabartma tozu
600 g beyaz un
İçi için:
50 g esmer şeker
4 büyük elma, soyulmuş rendelenmiş
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 vanilya çubuğu, iç taneleri
Badem Kıtırı için:
80 g badem, irili ufaklı doğranmış
2 yemek kaşığı esmer şeker
100 g tereyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
Fırını 185 dereceye ayarlayın. Şekeri, ayçiçekyağını, tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, toz vanilyayı, salebi, kabartma tozunu ve unu derin bir kaseye alın. Homojen bir kıvam elde edene dek 2-3 dakika kadar yoğurun. Üzerine streç film çekin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu sırada orta boy bir tavaya esmer şekeri, elmayı, tarçını, toz zencefili, vanilya çubuğunun iç tanelerini elmalar hafifçe yumuşayıncaya dek orta ateşte 10 dakika kadar aralıklarla karıştırarak pişirin. Karışımı tamamen soğutun. Üzeri için bademi, esmer şekeri, tereyağı ve tarçını eşit dağılım elde edene dek karıştırın ve buzdolabına koyun. 12 adet muffin kalıbını çok az miktarda tereyağı ile yağlayın. Hamuru 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve elinizle bastırarak kalıpların içerisine 2-3 ml kalınlığında yerleştirin. İçerine elmalı karışımı eşit olarak paylaştırın. Kalan hamuru oklava ile açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesip tartların üzerini kenarlarından hafifçe bastırarak birleştirin. Üzerilerine tereyağlı badem karışımını elinizle parçalayarak gelişi güzel paylaştırın. Altı ve üzeri tamamen kızarana dek 30-40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin.