12 Adet
Hamur için;
450 g un
50 g tam buğday unu (normalde çavdar unu)
10 g toz maya
10 g tuz
80 g beyaz toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
300 ml süt, oda sıcaklığında
1 yumurta, oda sıcaklığında
100 g erimiş, soğumuş tereyağı
İç dolgusu için;
180 g tereyağı, oda sıcaklığında ve çok yumuşak
200 g esmer şeker
75 g beyaz toz şeker
20 g toz tarçın
Krem peynir Frosting için;
120 g beyaz krem peynir, oda sıcaklığında
50 g tereyağı, oda sıcaklığında ve çok yumuşak
1/4 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya özütü veya doğal toz vanilya (yoksa toz olmaz eklemeyin)
120 g pudra şekeri
Un, tam buğday unu, maya, tuz, toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Başka bir kapta erimiş tereyağını, yumurtayı ve sütü karıştırın. Unlu karışımın ortasını tahta kaşıkla açın ve bir yandan sıvı karışımı eklerken kaşıkla karıştırın. Oldukça cıvık olan hamuru sıyırarak tezgahınıza alın. Bu aşamada 10 dakika aralıksız hamuru esneterek yoğuracağız ama asla un eklemeyeceğiz. Normal bir yoğurma düşünmeyin. Cıvık olan hamuru tezgahta kendinizden 40-50 cm kadar ileriye itip geri çekme hareketi yapın. Başka bir temiz kaseyi kokusuz bir sıvıyağ ile yağlayın ve hamuru elinizle yuvarlayıp içerisine koyun, önce streç sonra bez ile üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 2 katı olana dek 1-1,5 saat dinlendirin.
Bu sırada iç dolgunun malzemelerini mikserle 2 dakika kadar çırpın.
Tezgahı cömertçe unlayın. Hamuru ters çevirin. Dikdörtgen olacak şekilde 1 cm kalınlıkta açın. İçerisine eşit bir şekilde harcı yayın. Size uzakta olan uç kısma biraz su sürün. Su olmayan uçtan başlayarak rulo yapın. Ruloyu keskin bir bıçakla önce ikiye, sonra kalan parçaların her birini tekrar ikiye bölün. Her parçayı da 3’e bölünce 12 parça elde edeceksiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. Aralarında en fazla 1 parmak kalacak şekilde dizin. Tekrar üzerlerini streç film ve bezle kapatıp 30-45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
Bu sırada krem peynir frosting’i hazırlayın. Tereyağı ve krem peyniri mikserle 2 dakika kadar çırpın. Pudra şekerini, tarçın ve vanilyayı ekleyip yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. Fırından çıkan sıcak bun’ların üzerine frosting’i sürün ve ılık olarak hemen servis edin.