MALZEMELER

370 gr kuru bakla, suda bekletilmiş
5 diş sarımsak, ezilmiş
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz kişniş
2 çimdik acı pul biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 adet taze soğan, incecik doğranmış
1 demek maydanoz yaprağı, kıyılmış
4,5 dal taze kişniş, kıyılmış
500 gr süzme yoğurt
Yoğurdun üzerine serpmek çeşitli baharatlar
Kızartmak için: sıvıyağ
Servis için:
Acı biber turşusu
Lavaş ekmeği
Tahin

YAPILIŞ

Baklanın suyunu süzün ve bir rondoya alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek yaklaşık 5 dakika kadar rondodan çekin.

3 diş sarımsağı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kuru kişnişi ve pul biberi ekleyip, karıştırın. İçerisine taze soğanı, maydanozu ve kişnişi de ekleyin. Tekrar karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkartılan malzemeyi küçük toplar haline getirin.

Bir tavada bir buçuk parmak kalınlığında sıvıyağ ısıtın ve hazırlamış olduğunuz topları kızgın yağda her tarafı renkleninceye dek pişirin. Fazla yağını çekmesi için kâğıt bir havlunun üzerine alın.
Süzme yoğurdu bir kâseye alın. İçerisine sarımsağı, pul biberi, kimyonu ekleyin ve karıştırın. Üzerine taze otlardan serpin ve kızarmış olan bakla topları ile birlikte servis edin.

Bakla toplarının yanında ayrıca lavaş ekmeği, tahin ve acı biber turşusu ie servis edebilirsiniz.