MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet küçük soğan, küçük küplere doğranmış
1 sap pırasa, ince dilimlenmiş
1 adet sap kereviz, ince dilimlenmiş
1 adet havuç, rendenin geniş tarafı ile rendelenmiş
2 adet kırmızı kapya biber, çekirdekleri alınmış ve dilimlenmiş
2 adet tatlı yeşil biber, çekirdekleri alınmış ve dilimlenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı dolusu yazlık domates rendesi veya 2 büyük domatesin rendesi
Tuz&Karabiber
Yarım çay kasığı tatlı pul biber
1 su bardağı siyez bulguru, yıkanmış
1 su bardağı, et, tavuk veya sebze suyu,sıcak
1 su bardağı kaynar su

YAPILIŞ

Tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Tereyağ eritin ve yağlar ısınınca içerisine soğanı, pırasayı, kerevizi ve havucu ekleyin. 2-3 dakika kadar hafifçe yumuşayıncaya dek soteleyin. Üzerine biberleri ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin.

Salçaları ekleyin ve kokusu çıkana dek yaklaşık 1-2 dakika devamlı karıştırarak soteleyin. Domatesi ekleyin.Göz kararı tuz ve karabiberi ve tatlı pul biberi ekleyin. 1 dakika daha pişirin.

Bulguru, tercih edilen aromatik suyu ve kaynar suyu ekleyin karıştırın. Üzerini kapatın. Suyu kaynayınca kısık atese alın. Suyunu tamamen çekene dek pişirin. ılındıktan sonra servis edin.

Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.

Bu tarifi salçasız ve domatessiz pişirirseniz 8.ay, tam tarifine uygun pişirirseniz 1 yaş sonrası bebeklerinize verebilirsiniz. Antioksidan özellikler de taşıyan siyez bulgur B1, B2, B6, B12 vitaminleri ve folik asit içerir. Bulgur, gerek protein içeriğinin yüksekliği gerekse glisemik indeksinin düşüklüğü nedeni ile çocuklarımız için prinçten daha sağlıklı bir tahıl kaynağıdır. Bebeklerimizin menülerine 8. aydan itibaren sağlıklı bir tahıl olan bulguru eklemeyi unutmayalım lütfen.