2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet büyük kırmızı soğan, soyulmuş ve altıya bölünmüş
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
12 adet kuzu pirzola
2 çimdik pul biber
2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
1 adet chilli biberi, ince dilimlenmiş
Yarım demet taze nane
1 demet roka
1 yemek kaşığı balzamik sirkesi
Bir tavaya sıvıyağ ekletin ve ısıtın, soğanları ekleyin. Üzerine toz şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Yaklaşık 10-12 dakika kadar soğanlar yumuşayıp karamelize olmaya başlayıncaya dek soteleyin ve ılınması için kenara alın.
Geniş bir tabağa zeytinyağı ekleyin. Pirzolaların her iki tarafı da yağlayın. Üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin. Sarımsağı ve chili biberini de pirzolaların üzerine ekleyin. Bu şekilde pirzolalar buzdolabında 3-6 saat kadar dinlendirin.
Izgara tavasını ısıtın. Pirzolaların iki tarafını da 3 er dakika pişirin. Taze nane ve roka yapraklarını bir tabağa yayın. Üzerine karamelize soğanları, zeytinyağını ve balzamik sirkeyi ekleyin. Ilınmış olan pirzolayı ekleyin ve tavadaki yağı üzerine gezdirerek servis edin.