Mereng
8 yumurta beyazı
230 gr toz şeker
200 gr pudra şekeri
100 gr kakao
Vanilya Kreması
1 adet vanilya çubuğu
600 ml süt
65 gr toz seker
15 gr un
15 gr buğday nişastası
1 tatlı kasığı tereyağı
200 ml sıvı krema
10 gr tereyağı
Ara katları için
200 gr %70 kakao oranında çikolata, ince doğranmış
300 gr taze frambuaz
Üzeri için
200 gr taze frambuaz
250 gr taze çilek
Taze nane yaprakları
Pudra şekeri
Fırını 120 dereceye ısıtın.
3 adet fırın tepsisine, 3 parça yağlı kâğıt serin ve her birinin üzerine kurşun kalemle 24 cm çapında yuvarlaklar çizin ve yağlı kâğıtların tersini çevirin.
El çırpıcısının veya set üstü çırpıcısının çırpma teli aparatını takın. Yumurta beyazlarını önce düşük -orta ayarda çırpmaya başlayın. Yumurta beyazları köpük kıvamı almaya başladığında makinenin çırpma ayarını orta-yüksek seviyeye yükseltin. Yumurta beyazları kıvam almaya başlar başlamaz toz şekerden bir kaşık içerisine ekleyin. Malzeme toz şekeri içerisine karıştırdığı anda tekrar bir kaşık daha toz şeker ekleyin ve bu işleme toz şeker bitene dek 30 saniye aralıklarla devam edin. Karışım parlak ve pürüzsüz bir kıvam aldığında makineyi durdurun.
Pudra şekeri ve kakaoyu temiz bir kâseye süzgeç yardımı ile eleyin ve kaşıkla karıştırın. Kuru karışımın 3’de birini kabarmış yumurta karışımına ekleyin ve uzun saplı bir spatula yardımı ile karışımdaki hava kabarcıklarını söndürmeden, kâsenin orta dip kısmından kâse iç duvarına doğru sıyırıp tekrar kremayı aynı şekilde malzemeye katlamak suretiyle karıştırın. Malzeme tamamen karıştığında aynı şekilde kuru malzemenin önce geri kalan 3’de ikisini, ardından son kalan kısmı ekleyin. Bu aşamada hızlı olmak ve kabarcıkları söndürmeden çalışmak önemlidir.
Hazırlanan mereng karışımını, çizilen çemberler boyutunda üç tepsiye eşit olarak paylaştırın ve üzerini bir spatula yardımı ile eşit kalınlığa getirin.
Fırında 1 saat 30 dakika kadar altı ve üstü tamamen sertleşinceye dek pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra tepsiden almadan bir saat kadar oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Mereng disklerini tercihen pastayı hazırlamadan 1 gün önce pişirin veya en az 4 saat kadar, oda sıcaklığına geldikten sonra streç film ile üzerini kapatıp dinlendirin.
Kremayı hazırlanmaya başlayın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve bıçağın sırt kısmı ile bir ucundan tutarak iç tanelerini sıyırın. Süt, şeker, un, nişasta ve vanilya çubuğunun iç tanelerini küçük bir tencereye alın ve kısık orta ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Altını kapatın ve içerisine tereyağı ekleyin ve karıştırın. Üzerine streç film çekin ve soğuması için kenara alın.
Tercih edilen çırpıcının çırpma teli ile soğuk kremayı, yumuşak köpük kıvamı alana dek yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Çırpılmış kremayı, soğumuş olan vanilya kreması ile çırpılmış kremanın dokusunu bozmamaya dikkat ederek spatula ile karıştırın.
Servis tabağının ortasına bir tatlı kaşığı krema sürün ve üzerine ilk mereng diskini düz kısmı tabağa gelecek şekilde koyun. Üzerine kremanın yarısını eşit olarak yayın. Kremanın üzerine çikolata ve taze ahududu serpin. Tekrar bir mereng diski ekleyin ve bir önceki adımı tekrarlayın. Sonuncu diski de ekledikten sonra üzerini çilek, ahududu ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Üzerine süzgeç yardımı ile pudra şekeri serptikten sonra servis edin.
*Kremaların üzerini kapatırken, streç filmi kremanın yüzeyine tamamen değecek şekilde kaplarsanız, soğurken üzerinde kalın bir kabuk tabaka oluşmasını önlemiş olursunuz.