1 adet muz
2 adet yeşil elma
5 adet ceviz
4 adet hurma
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 su bardağı yulaf unu
Bir tutam toz zencefil
Bir tutam tarçın
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Muzu çatalla ezin, elmayı rendeleyin ve suyunu sıkın, cevizi ince rende ile rendeleyin, hurmayı küçük parçalar halinde doğrayın.
Muzu, hurmayı, elmayı, yulaf kepeğini, yulafı, toz zencefili, tarçını ve cevizi geniş bir cam kâsede tamamen karışıncaya dek harmanlayın. Kurabiye hamuru kendini tutan yapışkan bir kıvamda olmalıdır.
Hamurdan iki kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve bu parçaları elinizle önce top haline getirin. Ardından iki elinizin arasında hafifçe bastırarak yayvanlaştırın. Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Fırında 15-20 dakika yanları hafifçe renkleninceye dek pişirin. Kurabiyelerinizin içi yumuşak olacaktır. Ilındıktan sonra servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeklerinize 8. aydan sonra verebilirsiniz. Yüzyıllardır doğum sonrası kanamayı kesici ve anne sütünü artırıcı özelliği bilinen hurma, aynı zamanda da çok kuvvetli bir antioksidandır. Hurmada % 44-88 oranında şeker bulunur. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, A, B1, B2, C vitaminlerini içerir. Aynı zamanda bebekleriniz için enerji deposudur da. Zira bir adet hurmada yaklaşık olarak 15 kalori bulunur. Bu da hurmayı sadece besin deposu değil enerji deposu haline de getirir. Elmalı ve hurmalı, unsuz şekersiz kurabiye, bol lif içeriği nedeniyle kabızlık sorunu çeken bebeklere tarafımdan şiddetle tavsiye olunur.