MALZEMELER

6 adet patates, soyulmuş, suda bekletilmiş ve dilimlenmiş
Biberiye
Taze kekik
Pul biber
Kuru kekik
Karabiber
Tuz
3 adet yumurta
1 bardak galeta unu
1 bardak un
2 parça dana eti, şinitzellik
Ayçiçek yağı
Servis için;
Tereyağı
1 adet limon
1 adet misket limonu

YAPILIŞ

Fırını 180 dereceye ayarlayın

Patatesi yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve zeytinyağlayın. Biberiyeyi, taze kekiği, pul biberi, kuru kekiği, karabiberi, tuzu ekleyin. Harmanladığınız patatesleri 25-30 dakika kızarıncaya dek fırınlayın.

Bir kase de yumurtaları çırpın ve içerisine tuz, karabiber ekleyin. Galeta ununa ve una biraz tuz, karabiber ekleyin. Dana etini kurulayın ve sırasıyla, una, yumurtaya ve galetaya bulayın.

Bir kızartma tavasına ayçiçek yağı koyun ve iyice kızdırın. Kızmış olan yağda etleri kızartın. Dondurmuş olduğunuz tereyağı dilimlerini taze baharatlara bulayıp etlerin üzerinde gezdirin ve patatesle beraber servis edin.