200 gr akçaağaç şurubu
300 gr yulaf
25 gr keten tohumu
25 gr mavi haşhaş
50 gr yulaf kepeği
100 gr badem
50 gr kabak çekirdeği içi
50 gr ay çekirdeği içi
50 gr kuru yaban mersini
50 gr kuru kızılcık
1 çimdik kaya tuzu
1 vanilya çubuğu içi
Fırın 180 dereceye ayarlanır.
Bal ve vanilya çubuğunun iç taneleri bir sos tavasında ısıtılır. Kuru malzemelerin hepsi karıştırılır ve üzerine ballı vanilya dökülür iyice karıştırılır.
Kuru malzeme karışımı yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye alınır ve aralıklarla karıştırılarak 30 dakika kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra yoğurt veya süt ile servis edilir. Ağzı sıkı kapalı bir kutuda ışık almadan muhafaza edebilirsiniz.