3 adet muz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pekmez veya bal
5 adet çilek
2 adet fındık
2 adet ceviz
Muzları bir gece önceden soyun, dilimleyin ve buzdolabı poşeti ile buzluğa atın.
Ertesi gün donmuş muzları, yoğurt, pekmez ve çilek ile rondodan geçirin. Kırılmış fındık ve cevizleri dondurma kabının en altına koyun.
Üzerine dondurma karışımını ekleyin. Dondurmayı 6 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Yenmeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin ve servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi pekmez ile uygularsanız 9. aydan, bal ile uygularsanız 1 yaşından itibaren bebeğinize verebilirsiniz. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini nedeni ile çilek, bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
UYARI: Çilek, ceviz ve fındık, alerji riski yüksek yiyeceklerdir. O yüzden besin alerjisi yönünden yüksek riskli bebeklere kabuklu kuru yemişlerin ve çilek, domates, tropikal meyveler gibi besin alerjisine yol açma riski yüksek gıdaların 2 yaş sonrasında başlanması daha uygun olacaktır.Ebeveynlerinden biri veya bir kardeşe besin alerjisi, astım, egzama ve benzeri bir hastalık teşhisi konmuş bebekler yüksek alerji riski taşırlar.