1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak, rendelenmiş
400 gr bebek ıspanak, sapsız
3 çimdik muskat
Tuz
5 yemek kaşığı ricotta
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
2 adet çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı bayatlamış ekmek kırıntısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsak ekleyin, kokusu çıkana dek 1 dakika kadar pişirin. Üzerine ıspanakları ve muskat rendesini ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin. Altını kapatın ve kenara alın.
Ayrı bir kapta tuzu, ricotta peynirini, parmesan peynirinin yarısını, yumurtaları ve ekmek kırıntısını iyice karıştırın. Sotelenen ıspanakları ılınınca bu karışımın üzerine dökün ve homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
Orta boy dikdörtgen bir fırın kabının içerisini tereyağı ile yağlayın ve ıspanaklı karışımı kaba dökün. Üzerine ekstra parmesan ve 1 çimdik kadar muskat ekleyin ve fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.