MALZEMELER

10 dilim ekşi mayalı ekmek
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı ricotta peyniri
235 gr krema
245 gr süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik muskat
8 dilim dilimlenmiş cheddar peyniri
8-10 dilim dana jambon
8 dilim emmental peyniri

YAPILIŞ

FFırını 165 dereceye ayarlayın

Ekmeklerin her iki tarafına ince bir kat tereyağını sürün. Bir kapta yumurtaları çırpın. İçerisine ricotta peyniri, krema, süt, şeker, tuz ve muskat ekleyin.

Bir fırın kabına sırayla bir dilim ekmek, bir dilim cheddar, bir dilim jambon ve bir dilim emmental peyniri dizin. Bu sıralamaya kap dolana dek devam edin.

En son ekmekli peynirlerin üzerine hazırlanan sıvı karışımı dökün. Bu şekilde ekmekleri buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Fırında 35-40 dakika kadar peynirler erinceye dek pişirin ve servis edin.