MALZEMELER

Rafine Şekersiz Kayısı Marmelatı için;
500 g taze kayisi
1 adet cubuk tarcin
130 ml elma pektini
100 g hindistan cevizi sekeri
Keki için;
3 yumurta (veganlar 1,5 olgun muzu çatalla ezip ekleyebilirler
240g badem sütü
1 adet vanilya çubuğunun iç taneleri veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
180 g karabugday unu
100 g findik unu
1 çay kasigi tarcin
1 paket kabartma tozu
40 g keciboynuzu unu
60 ml zeytinyağı
Üzeri için:
50 g file badem

YAPILIŞ

Kayısıları, çubuk tarçını, elma pektinini ve hindistan cevizi sekerini çelik bir tencereye alın. Kısık orta ateşte aralarda karıştırarak kayısılar yumuşayıncaya kadar yarım saat kadar pişirin. Tercihen bir gece veya en az 3 saat soğumaya bırakın.
Fırını 175 dereceye ısıtın.

Set üstü mikserin palet aparatını takın (el mikseri de kullanabilirsiniz) Yumurtaları orta devirde çırpın. Sütü ve vanilyayı ekleyin. 30 saniye kadar karıştırın.

Karabugday ununu, findik ununu, tarçını, kabartma tozunu ve keciboynuzu ununu bir kaba eleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
Makineyi düşük ayarda çalıştırın. Kuru malzemeyi, sıvı malzemeye yavaşça ekleyin. Homojen bir kıvam alana dek 1 dakika kadar karıştırın. Orta devire alın 10-20 saniye kadar karıştırın ve durdurun.

File bademi aralıklarla karıştırarak hafifçe renkleninceye dek orta ateşte 3-4 dakika kadar kavurun. Soğuması için kenara alın.
10-12 kişilik kelepçeli bir kalıbın altına yaglı kağıt serin. Bademleri tek kat olacak şekilde üzerine serpin. Kayısı marmelatını eşit bir kat olarak bademlerin üzerine yayın. Kek hamurunu marmelatın üzerine dökün. Önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkana dek pişirin ve fırından alın.
Soğuduktan sonra kabından çıkartıp servis edin.