2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çeyrek soğan, küp doğranmış
80 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 adet küçük domates
Yarım demet brokoli, küçük parçalara bölünmüş
Karabiber
2 çimdik tatlı pul biber
Yarım kâse süzme yoğurt
Yarım kâse yoğurt
1 adet tam buğday lavaş
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tencereye zeytinyağını ekleyin ve yağda soğanları düşük ateşte 2 dakika kadar pişirin. Kıymayı ekleyin ve soğanla birlikte üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ekleyerek 5 dakika kadar daha pişirin. Sarımsağı ekleyin ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin.
Üzerine domatesi ekleyin ve domates suyunu çekene dek pişirin. Brokoliyi, tavuk suyunu, karabiberi ve 1 çimdik tatlı biber ekleyin. Brokoliler yumuşacık oluncaya dek pişirin.
Bir kapta 2 çeşit yoğurdu ve sarımsağı karıştırın. Lavaşın iki tarafını da tavada ısıtın ve küçük üçgen parçalara bölün. Brokoli yemeğini bir tabağa alın, üzerine üçgen lavaşları ekleyin. Yoğurt da yemeğin üzerine gezdirin.
Bir cezvede tereyağı ile tatlı pul biberi kısa süre pişirin ve yoğurdun üzerine gezdirip servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeklerinize 8. ay itibarı ile verebilirsiniz. Kırmızı et, hızla büyüyen bebeğiniz için mükemmel bir protein ve demir deposudur. Protein ve demir, bebeklerimizin ve çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerinde oldukça önemli besin unsurlarıdır. Demir eksikliği anemisi olan bebek ve çocukların menülerinde haftada en az 3-4 öğün kırmızı ete yer verilmesi uygun olacaktır. Brokoli ise C vitamini, magnezyum, kalsiyum, demir yönünden zengi bir sebzedir. Aynı zamanda içerdiği selenyum sayesinde güçlü bir antioksidandır. Ayrıca bol lif içerir bu da bebeğinizin sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler.