3 adet yufka
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet taze soğan, küçük küpler halinde doğranmış
2 yemek kaşığı çamfıstığı
1 demet ebegümeci
1 demet turp otu
5 dal dereotu
5 dal maydanoz
Yarım demet arapsaçı, sadece ot kısmı
Kalın 1 dilim beyaz peynir
İç sos için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için;
İki yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Yoğurt sos için;
2 kâse yoğurt, çırpılmış
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Fırını 200 dereceye ayarlayın, tercihen üst alt ızgara ve fan bir arada olan ayarı ayarlayın
Yufkaları tezgâha açın, üst üste dizin ve dörde bölün. Kenara alın ve üzerini temiz bir mutfak beziyle kapatın. Otların hepsini bol su ve sirkeyle en az 3 defa yıkayın ve kurulayın. Orta kalınlıkta doğrayın.
Derin bir tencereye zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Soğan altın rengi oluncaya dek 3-4 dakika kadar sotelenir. Üzerine otları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar otlar hafifçe sönünceye dek soteleyin. Söndükten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Bu aşamada otların canlı rengini kaybetmemeye özen gösterin. Harç ılındıktan sonra gelişi güzel ufaladığınız beyaz peyniri içerisine ekleyin ve karıştırın.
Bir kâsede yumurta, yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çırpın. Bir parça yufkayı geniş kısmı size doğru olacak şekilde tezgâha alın. Fırça ile ince bir kat yoğurtlu harçtan sürün, üzerine 1 adet daha yufka ekleyin. Yufkanın size doğru olan geniş kısmına hazırladığınız otlu harçtan bolca bir sıra halinde koyun. En köşede kalan bölümlerden ikişer parmak içeri doğru katlayın ve size doğru olan taraftan başlayarak böreği ucuna dek çok sıkı sarmadan rulo haline getirin. Önünüzde duran ruloyu bir ucundan tutup patlatmamaya özen göstererek salyangoz biçiminde sarın. Tüm malzeme bitene dek toplamda 6 adet börek elde edinceye dek işlemi tekrar edin.
Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurta sarısı ve suyu karıştırın. Bir fırça yardımıyla üzerilerine sürün. İki tarafı altın rengi oluncaya dek kızartın. Yoğurtlu sos için sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Pul biber ve zeytinyağını bir cezvede kızdırın.
Fırından çıkmış böreklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından pul biberli yağı dökün ve hemen servis edin.