Yarım kg derisiz kemiksiz organik tavuk göğsü
2 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı eritilmiş, soğumuş tereyağı
1 su bardağı rondo ile çekilmiş tam buğday bayatlatılmış ekmek
1 yemek kaşığı rüşeym
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1 çimdik karabiber
Avokado dip sos için;
1 avokado
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Fırını 200 dereceye alt üst kızartmaya ayarlayın
Tavuk göğüslerini bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın, ardından streç film arasına koyun ve 2 cm kalınlığına denk gelecek şekilde döverek inceltin. Aynı kalınlığa getirilen tavuklardan bıçak yardımı ile julyen parçalar kesin.
Yumurtalar bir kâseye kırıp çatal ile çırpın. İçerisine tereyağı da ekleyip karıştırın.
Başka bir kapta ekmek içi, rüşeym, pul biber, karabiber ve tuz karıştırın. Tavuk parçalarını önce yumurtaya, sonra da ekmek içli karışıma bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine tavuk dilimlerini araları boş kalacak şekilde dizin. Fırında 12-15 dakika kadar her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Tavuklar fırındayken sosu hazırlayın. Avokadoyu bıçakla ortadan ikiye bölün. Ortasındaki çekirdeği bir kenara ayırın. Kaşıkla kabuğundan avokadonun iç kısmını bir kaseye sıyırın. Ve çatalla iyice ezin. Limon suyunu ve yoğurdu da ekledikten sonra homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın. Fırından çıkmış sıcak tavuk ile beraber servis edin.