MALZEMELER

2 kavanoz enginar kalbi

Sos için;
50 ml zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı sherry sirkesi
Tuz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze kekik
Karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı toz kişniş
1 çimdik pul biber
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın

Enginar kalplerinin suyunu süzün, su ile yıkayıp ortadan ikiye bölün ve servis tabağına alın.

Bir kavanoza zeytinyağını, limon suyunu, sherry sirkesi tuzunu, sarımsağı, kekiği, karabiberi, kimyonu, kişnişi ve pul biberi ekleyin. Kapağını kapatın ve iyice çalkalayın.

Hazırlanan sosu enginarların üzerinde gezdirin. Yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye büyük boy yuvarlak kurabiye kesme aletini koyun. İçerisine taze kekik yaprakları ile karıştırılmış toz parmesan peynirinden kaşıkla ekleyin ve ince ama tabanı kaplayacak bir tabaka oluşturun. Kaşığın arkası ile bastırın ve kurabiye kalıbını kaldırın. Aynı işlemi tepsiyi dolduracak kadar yapın.

Fırında parmesan peynirini yanları renklenip altın rengi oluncaya dek yaklaşıp 5 dakika pişirin. Fırından çıkartıp tepside iki dakika kadar soğutun. Hala sıcakken spatula yardımı ile parmesan peynirini kaldırın ve burada 10 dakika soğutun. Parmesan kıtırlarını, enginar kalplerinin üzerine yerleştirip servis edin.