MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı siyez unu
1 paket kabarma tozu
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1/2 çay kaşığı tatlı toz biber
2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş ve soğumuş
Kalıp beyaz peynirden 1 parmak kalınlığında kesilmiş beyaz peynir, elle ufalanmış
6-7 dal maydonoz, yaprakları ince doğranmış

YAPILIŞI

Derin bir kasede yumurtaları 1 dakika kadar çırpma teli ile çırpın ve sütü ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta siyez ununu, kabartma tozunu, tuzu, göz kararı karabiberi ve tatlı toz biberi karıştırın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek 1-2 dakika kadar karıştırın. Tereyağını, beyaz peyniri ve maydonozu ekleyin ve tekrar karıştırın.
Büyük boy yapışmaz düz tabanlı bir tavayı orta ateşte 3 dakika kadar ısıtın. Hamurdan kepçe yardımıyla tavaya dökün ve orta boy yuvarlak şekiller yapın. İçerisinde peynir parçaları olduğu için kenarları normal pankek gibi düz olmayacaktır. Pankeklerin bir tarafı göz göz olup, matlaşınca diğer tarafını çevirin. Kızarana dek 1 dakika daha pişirin ve kenara alın. Hamur bitene dek işleme devam edin. Sıcak veya soğuk olarak servis edin.