MALZEMELER

170 gr un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 kapak vanilya özütü
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta
1 adet muz
100 gr Hindistan cevizi sütü
150 gr krema
3 dilim ananas
2 adet çarkıfelek meyvesinin iç taneleri
1 olgun mango
3-4 damla limon suyu
6-7 parça taze nane
1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞ

Un, şeker, kabartma tozu, vanilya özütü, tuz, Hindistan cevizini, bir kapta karıştırın.

Başka bir kapta tel çırpıcıyla yumurtayı çırpın. İçerisine dilimlenmiş muzu ekleyin ve çatalla iyice ezilin. Üzerine Hindistan cevizi sütünü ve kremayı ekleyip karıştırın.

Sıvı olan karışımı, kuru olan karışıma ekleyin ve bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.

Düz bir krep tavasını orta ateşte ısıtın. Tavaya az miktarda sıvıyağ ve tereyağı ekleyin. Yağlar ısındıktan sonra kepçe ile pankek hamurunu yavaşça, yuvarlak bir şekil çıkartacak şekilde tavaya dökün. Hamurun bir tarafında kabarcıklar oluşunca düz bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.

Diğer tarafı da renklenince kenara alın. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.

Bir kâseye tüm meyveleri küp küp doğrayın ve üzerine limon suyunu, balı, nane yapraklarını ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz pankekler ile birlikte meyve salatasını servis edin.

Pankekleri üst üste dizin, en üste meyve salatası ekleyin, çarkıfelek meyvesi ortadan ikiye bölün ve kaşığı yardımıyla iç tanelerini sıyırarak meyvelerin üzerine döküp, servis edin.